Snelle verzending

Verstuurd met PostNL

Goede Service

Altijd zorgvuldig verpakt

Boven de € 15

Korting op de verzendkosten

Betaal achteraf

Op factuur binnen 14 dagen

Acquire

-25% Acquire
Bouw, koop en manipuleer je eigen bedrijf. Als je zaak groeit, moet je daarin investeren, kleine bedrijven in grotere bedrijven laten fuseren en bonussen verzamelen. Maak de juiste keuzes en stoot door tot de financi?le top. Maar houd je tegenstanders in de gaten. Voor je het weet verdwijnt jouw bedrijf door een vijandige overname in het imperium van de ander!

Acquire is een klassiek spel dat oorspronkelijk in 1962 is uitgebracht. Jaren later is het nog steeds succesvol (zij het in een nieuw jasje), mede door het unieke uiterlijk (een roosterbord van 108 vakken) en spelidee.

Het speelbord stelt een de lap grond voor waarop iedereen bedrijven kan bouwen. Op de lap grond moeten eerst tegels gelegd worden. Deze tegels zijn blokjes die voor aanvang van het spel goed geschud worden en blindelings worden neergelegd. Op elke tegel staan de co?rdinaten van de grond. Je mag je tegel ook alleen maar op deze plek neerleggen. Op het moment dat je twee tegels tegen elkaar aanlegt (horizontaal of verticaal) dan heb je een fundering en mag je een bedrijf bouwen op die locatie.Voor het stichten van bedrijven krijg je bonusaandelen (van desbetreffend gebouw).

Als een speler een tegel zo plaatst, dat daarmee twee bedrijven verbonden worden met elkaar, dan is er sprake van een fusie. Het grootste bedrijf (het bedrijf met de meeste tegels) overleeft en neemt het kleine bedrijf over. Als beide bedrijven eenzelfde grootte hebben, dan bepaalt de fusieleider welk bedrijf overleeft. Het bedrijfsgebouw van het overgenomen bedrijf wordt van het bord geplaatst en weer terug geplaatst in de aandelenbak (en mag dus opnieuw gebouwd worden).

Je aandelen zijn geld waard. Dit merk je vooral bij fusies en overnames. Op de informatiekaart kun je zien wat voor bedragen er betaald moeten worden als jouw bedrijf overgenomen wordt. Je krijgt ook geld aan het einde van spel, afhankelijk van de grootte van je bedrijf en het soort bedrijf. Wie het meeste geld heeft aan het einde, wint.

Acquire is geschikt voor 2 - 6 spelers vanaf 12 jaar

Inhoud:
- Speelbord,
- 108 hotel tiles,
- 7 chain tiles,
- 175 aandeelcertificaten
- 24 pagina's tellend rulebook

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 12+
Speelduur: 90 minuten
Handleiding: Engels

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • 25,95€
  • 19,36€
  • Excl. BTW: 16,00€

Tags: acquire, economie, has, strategie