Star Trek Ascendancy Bordspel

Posted by Offline Gaming 13-08-2017 0 Comment(s)

Star Trek Ascendancy is een bordspel voor 2 tot 3 spelers waarin zij hun rijk moeten zien op te bouwen en waarin conflict onvermijdelijk is. Boldy go where no one has gone before in dit leuke modulaire bordspel van Gale Force Nine.

De spelers kiezen elk hun eigen rijk uit het Star Trek universum en hebben daarbij de keuze uit de Klingons, Romulans of natuurlijk de Federation. Elke speler heeft daarbij hun eigen vaardigheden en zaken waar hun "soort" minder sterk in is.

 

In het begin hebben de spelers hun eigen thuis planeet vanaf waar zij het universum gaan verkennen en er steeds nieuwe planeten op de tafel worden gelegd. De spelers hebben daarbij de beschikking over verschillende tools om hun rijk te verbeteren en kunnen zich daarbij richten op technologie, extra schepen en of hun planeten verder te ontwikkelen zodat de productie of kennis vergaring verder worden vergroot.

 

In het begin lijkt alles rustig en heeft iedereen de tijd om het bord te vormen en de focus op hun sterke kant te leggen, de nieuwe systemen zorgen ervoor dat jij andere culturen tegenkomt die zich bij je aan kunnen sluiten. Niks staat jou meer in de weg, totdat jij in de buurt komt van jouw tegenstanders en het conflict oplaait. Uiteindelijk is oorlog niet te voorkomen maar het leuke van het spel is dat dit niet het ultieme doel hoeft te zijn, het blijft immers Star Trek.

 

Het spel wordt gespeeld met twee tot drie personen en de speelduur is ongeveer twee tot drie uur. Jammer is dat het speelbord modulair wordt uitgelegd waarbij de tafel als achtergrond dient, waardoor het voor de sfeer aan te bevelen is een ondergrond te gebruiken space art-work. Hiervoor hebben wij zelf een speelmat gebruikt van 90x90 centimeter.  Voor welk rijk speel jij ?

Leave a Comment