Mansions of Madness

Posted by Offline Gaming 07-04-2018 0 Comment(s)

Mansions of madness 2nd edition is een bordspel wat begeleid wordt aan de hand van een app (beschikbaar voor iOS, Android, mac en de PC). Je start een coöperatief mysterie, een zelf gekozen scenario, waarbij iedereen zijn eigen character kiest.

Elk character heeft zijn eigen specialiteiten, sterke en zwakke punten, die voor- en nadelen met zich meebrengen tijdens het avontuur. Het doel van het spel is om met zijn allen het mysterie op te lossen door aanwijzingen te verzamelen, puzzels op te lossen en de monsters en events die je daarbij tegenkomt te overwinnen! Maar let hierbij wel op de tijd, want de klok tikt door...

De app begeleid het spel door de set-up stap voor stap uit te leggen. Daarnaast zorgt de app voor het verloop van de verhaallijn, dus het spawnen van monsters en het casten van events. Dit zorgt ervoor dat het een heel veelzijdig bordspel is, wat niet snel zal vervelen. Denk goed na tijdens het spelen! De keuzes die je maakt, hebben allemaal invloed op het verloop van het avontuur.

Het spel is erg visueel ingesteld, door de bordtegels, kamerinrichting, miniaturen en charactersheets.

 

Leuk weetje: doordat de app de rol van dungeonmaster aanneemt, is het ook mogelijk om het spel alleen te spelen.


 

Leave a Comment