Star Wars X-Wing Wave 12

Posted by Offline Gaming 30-08-2017 0 Comment(s)

Ben jij klaar voor de nieuwe wave met miniaturen voor het bordspel Star Wars X-wing ?

 

Fantasy Flight Games heeft drie nieuwe schepen aangekondigd die jouw vloot gaan versterken namelijk de:

  • Alpha-class Star Wing Uitbreiding
  • M12-L Kimogila Fighter Uitbreiding
  • Phantom II Uitbreiding

De release datum van de nieuwe set staat op november 2017, maar de Europeese release van nieuwe Fantasy Flight producten is altijd grimmig en lastig te voorspellen.

 

Star Wars X-Wing uitbreiding Alpha-class Star Wing

De Alpha-class Star Wing is het eerste gevechtsschip van het keizerrijk wat is uitgerust met schilden en een hyperdrive, dit maakt de Alpha-class Star Wing traag en moeilijk te maneuvreren, maar het schip heeft wel een behoorlijk arsenaal aan wapens tot zijn beschikking. Ontworpen door Cygnus Spaceworks met de bedoeling om het schip breed in te kunnen zetten is deze voorzien van krachtige lasers en rakketten die behoorlijk veel schade doen. In de praktijk werd het schip veelal gebruikt door special forces die tijdens hun missies een breed inzetbaar schip nodig hadden.

In het bordspel Star Wars X-wing is de Alpha-class star wing een schip om rekening mee te houden, met twee agility, vier hull en drie schilden krijg je deze niet zomaar van tafel, terwijl met een aanvalskracht van twee, de star wing nog behoorlijk van zich af kan bijten, zeker als je zijn secundaire wapens meetelt. De Alpha-class heeft namelijk de schikking over zowel torpedo als rakketten upgrade kaarten, zodat jij het schip aan kan passen aan de rol die jij wilt dat het schip aanneemt. Bovendien zitten er in de doos vier ship kaarten, zeven upgrade kaarten en natuurlijk een maneuver dial.

 

Star Wars X-Wing uitbreiding M12-L Kimogila Fighter

De nieuwe M12-L Kimogila Fighter ontworpen door MandalMotors is een schip dat veelal werd gevolgen door criminelen en kartel leden. Het schip was lomp maar zeer krachtig aangezien ze beweegbaarheid hebben opgeofferd voor pure vuurkracht.

 

De M12-L Kimogila Fighter is een van de zwaarst bewapende schepen van de Scum and Villainy factie uit het bordspel Star Wars X-wing en in de doos zitten naast de miniatuur ook nog eens vier schip kaarten en tien upgrade kaarten. Maneuvreer jouw M12-L in de juiste positie en veeg je tegenstanders van de kaart met zijn enorme vuurkracht. De M12-L heeft namelijk een aanvalskracht van drie en kan daarnaast nog verschillende rakketten laden en afvuren. Bovendien beschikt de M12-L Kimogila Fighter ook nog eens over genoeg hull en schilden om een head tot head gevecht prima te doorstaan.

 

Star Wars X-Wing uitbreiding Phantom II

De Star Wars X-Wing uitbreiding Phantom II is een schip dat zijn intrede maakte in het derde seizoen van Star Wars Rebels. De Phantom II is een transport schip dat is aangepast met betere wapens en een docking systeem waarmee het kan samenvoegen met de "Ghost". Door de upgrades is de Phantom II een aanvalsschip geworden met een agility van twee, vier hull en een schild, daarnaast heeft het een vuurkracht van twee die kan schieten op schepen zowel in de forward firing arc als de auxiliary firing arc.

 

Naast de miniatuur zitten er in de doos ook vier schipkaarten, zes upgrade kaarten waarvan nieuwe astromechs en bemanning. Met de Phantom II shuttle krijgt de rebellen spelers nieuwe tatische mogelijkheden om in het bordspel te gebruiken met of zonder de Ghost uitbreiding.

 

Ben jij klaar voor deze nieuwe wave met Star Wars X-wing schepen ?

Leave a Comment