Dark Souls The Board Game

Posted by Offline Gaming 17-11-2018 0 Comment(s)

Dark Souls the board game


Zoals de naam doet vermoeden, is dit bordspel gebaseerd op de gelijknamige videogame Dark Souls. De makers van dit bordspel zijn er goed in geslaagd om het karakteristieke van Dark Souls te vertalen naar een bordspel. Zo kun je in het bordspel gebruik maken van estus flasks, is er een bonfire en kun je souls uitgeven om te levelen en om nieuwe items te verzamelen.


Het is een zeer uitdagend bordspel, waarbij de kern van het borspel hetzelfde is als de kern van de videogame, namelijk strategisch spelen om zo de boss en de mini-boss te kunnen verslaan. Het spel brengt (net als de videogame) soms wat frustratie met zich mee, maar zeker ook een hoop plezier en opluchting wanneer je de boss verslaat.


Het spel is geschikt voor 1 tot 4 spelers en heeft een gemakkelijke set-up. Het spel beschikt over vier standaard starter characters, deze zijn aan te passen door de equipkaarten die je gedurende het spel vrijspeelt, door ze te vinden in kisten, door ze te kopen met souls, of door een boss te verslaan.


Voor het spel zijn ook verschillende uitbreidingen verkrijgbraar, zoals de Asylum Demon Expansion, Black Dragon Kalameet Expansion, Darkroot Demon Expansion en Gaping Dragon Expension. Deze kunnen bijvoorbeeld een nieuwe boss, nieuwe enemies of nieuwe treasurecards bevatten, wat zorgt voor de nodige variatie.

Tags: dark souls

Leave a Comment